Möödunud laupäeva varahommikul kell pool viis sai häirekeskus teate tulekahjust Tallinnas Tuukri tänava kuuekorruselise maja teisel korrusel. Päästjad leidsid korteri väljapääsu juurest korteriperemehe, möödunud nädalal 52 aastaseks saanud Jüri Eenmaa. Tõenäoliselt üritas Eenmaa põlevast korterist välja pääseda, kuid vingumürgitus võttis jõu ja kohale kutsutud kiirabibrigaadil ei õnnestunud tema elu päästa, kirjutab SL Õhtuleht.

Perekonnale on päästeamet öelnud, et üheks võimalikuks tulekahju põhjuseks on voodis tõmmatud sigaret, mis tundub aga kummalisena nii Eenmaa lähisõpradele kui ka pereliikmetele.

“Mina tean, et ta tegi alati suitsu akna juures. Minu meelest on see asi väga kahtlane,” arutleb advokaat Toomas Liiva oma hea sõbra hukkumise üle.

Ka Eenmaa vend, jurist Tiit Eenmaa ei taha uskuda venna hooletust, sest suitsu polevat Eenmaa voodis kunagi teinud. Kindlasti soovitab ta Eenmaa lastel teha avalduse politseile, sest enne kui korter põlema läks, oli naaber kuulnud Jüri korterist kolksatust.

Põhja ringkonnaprokuratuurist öeldi aga, et kriminaalmenetlust ei alustata, kuna sündmuskohal viibinud ekspertide hinnangul viitavad kõik asjaolud õnnetusjuhtumile.