Villu Reiljani sõnul hajutab 174 toetusallkirja kandidaadi esitamisel kõik kahtlused ja on ühtlasi garantii, et salajane hääletus tooks valimisvõidu Rüütlile, vahendab ETV24.

“Jah, allkiri on üldiselt 99 protsendil juhtudest tagatiseks, sest tegemist on valijameeste puhul ausate, põhimõttekindlate ja tublide inimestega,” sõnas Reiljan.

“Kõik läheb praegu täpselt plaanipäraselt,” on Villu Reiljan kindel.

Tartu Ülikooli politoloogiaosakonna juhataja Rein Toomla hinnangul on Keskerakonnal ja Rahvaliidul kahe peale juba praegu olemas vajalik arv valijamehi presidendivalimiste järgmiseks vooruks.

Võttes arvesse riigikogu erakondlikku jaotust ja arvestades veel kohalikke volikogusid, kus Keskerakonnal ja Rahvaliidul on absoluutne enamus, ennustab Toomla, et 347-st valijamehe kohast on Keskerakonnal ja Rahvaliidul kokku 135 kindlat kohta.

Res Publical on 36, Reformierakonnal 30, Isamaaliidul ja sotsiaaldemokraatidel kummalgi umbes 10 kohta. Ülejäänud 125 on nö kirevad koalitsioonid, kus tulemus on üsna ettearvamatu. Võiduks on vaja 174 häält.

“Kui nüüd minu käest küsida, kas ma kahtlen, kas need hääled on juba praeguseks koos, siis mina küll ei kahtle. Ma usun mõlema erakonna liidreid. Nad on ju mõlemad kinnitanud, et jah, neil on need hääled koos,” sõnas Toomla.