Sama palju hääli sai ainsa kandidaadina üles seatud Ilves täna lõunal toimunud valimiste teises voorus. Nii teises kui ka kolmandas voorus jättis üks saadik valimissedeli märgistamata.

Presidendiks saamiseks pidanuks Ilves saama vähemalt 68 poolthäält.

Ilvest toetasid Reformierakonna, Res Publica, Isamaaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikud.

Keskerakonna ja Rahvaliidu esindajad ei võtnud osa mitte ühestki kolmest hääletusvoorust.

Kuna mitte üheski riigikogus toimunud hääletusvoorus ei õnnestunud Eestile presidenti valida, koguneb 23. septembril kell 12 Estonia Teatri kontserdisaalis valimiskogu.

Valimiskogu koosneb 101 riigikogu liikmest ja 246-st kohaliku omavalitsuse volikogude esindajast. Tallinnal on õigus sinna saata 10 ja Tartul 4 esindajat. Pärnut, Narvat, Kohtla-Järvet, Viljandit, Rakveret, Kuressaaret ja Võrut esindab kaks volikogu liiget ning kõiki ülejäänud Eesti omavalitsusi üks valijamees.

Tõenäoliselt esitatakse Toomas Hendrik Ilvese ja Arnold Rüütli kandidatuur. Valimiskogus osutub valituks inimene, keda toetab üle poole valimiskogu liikmetest.

Kui keegi ei saa nõutavat häälteenamust, korraldatakse kohe teine voor, kus valitakse kahe esimeses voorus enam hääli saanud kandidaadi vahel. Võitjaks kuulutatakse isik, kelle poolt on enamik hääletamises osalevaid valimiskogu liikmeid.

Kui ka valimiskogu ei suuda presidenti valida, korraldatakse riigikogus 14 päeva jooksul erakorraline presidendivalimine.