Toomas Hendrik Ilves võib loota valdava osa Viljandimaa valijameeste häältele. Eriti selge on toetus Lõuna-Viljandimaal, kus asub Ilvese Ärma talu. Rüütel saaks Viljandimaalt vaid mõne hääle, näiteks Viiratsi ja Kõo vallast, kirjutab ajaleht Sakala.

Viljandi linnaga on lood segased. Esiteks seepärast, et tegemist on maakonna ainsa omavalitsusega, kellel on voli välja panna kaks valijameest. Teiseks näeb praeguse võimuliidu koalitsioonileping ette, et valijamehed selgitatakse loosimise teel.

Siiski pole võimatu, et ka mõlemad maakonnakeskuse hääled lähevad Ilvesele, sest siinse volikogu koalitsiooni 19 kohast kuulub 13 Reformierakonnale ja Isamaaliidule — parteidele, kes on juba pikemat aega deklareerinud selget toetust Ilvesele.

Oma eelistusi keeldusid välja ütlemast Võhma ja Kõpu volikogu esimehed. Nad mõlemad on rahvaliitlased, mistõttu võiks neid asetada siiski pigem Rüütli pooldajate leeri. Seejuures on teistes valdades osa Rahvaliidu ja Keskerakonna inimesi lubanud anda hääle Ilvesele.

Suure-Jaani ja Kolga-Jaani ei ole veel parima kandidaadi osas äratundmiseni jõudnud.