Linnapea Peeter Lepa sõnul loobus linnavalitsus avalikust konkursist ja otsustas Pärtelpoega edutada, kuna ta on seni oma tööülesandeid korrektselt täitnud.

Pärtelpoeg ei ole seotud ka ühegi poliitilise parteiga, linnavalitsus sooviski välistada linnavaraameti juhi sõltuvuse mõnest poliitikust, ütles Lepp ajakirjanikele.

Varem linnavaraameti juhataja asetäitjana ja viimsed kolm kuud selle kohusetäitjana töötanud Pärtelpog on Tallinna linnavarametis olnud 1996. aastast ning on võimeks juht, märkis Lepp.

Pärtelpoeg sai linnavalitsuse kolmapäevase otsusega skandaalselt ametist lahkunud Rene Kuulmanni järglaseks. Kuulmann lahkus sellelt kohalt isikuliku avalduse alusel augusti alguses.

Augustis lubas Tallinna linnavalitsus linnavaraameti juhi koha täitmiseks välja kuulutada avaliku konkursi, et leida Kuulmannile sobiv järglane.

Seni on linnavaraameti juhi kohal olnud Keskerakonna liikmed, kuigi ametnike parteiline kuuluvus polnud võimuliidu koalitsioonilepingus sätestatud.

Enne skandaalse kuulsusega Kuulmanni juhtis linnavarametit pikka aega keskerakondlane Eve Fink, kes asus pärast teise skandaalse keskerakondlase Mait Metsamaa lahkumist linnavalitsusest Tallinna abilinnapea kohale.