Postimees kirjutab, et presidendi pressiesindaja Eero Rauna sõnul ei avastatud 78-aastasel riigipeal sanatooriumis midagi, mis võiks muret valmistada.

“President käib arsti juures keskmiselt kaks korda aastas. Mingit regulaarsust ei ole selles suhtes paika pandud,” ütles Raun.

Eestis ei ole seadusega sätestatud, et president oleks kohustatud mingi ajavahemiku tagant oma tervist kontrollima. “President teab ise, mida kontrollida, ta on elukogenud inimene,” lausus Raun.

Juuli lõpus ütles Rüütel Maalehele, et tema oma tervise üle ei nurise. “Olen säilitanud hea töövõime, suudan taluda suuri füüsilisi ja vaimseid pingeid,” rääkis riigipea. “Harrastan regulaarselt liikumist.”

Rüütlile meeldib Tartu kodus ja Saaremaa suvekodus füüsilist tööd teha. Kui ei ole võimalust tööd teha, teeb Rüütel enda sõnul kas kepikõndi või sörkjooksu.

Maikuu alguses ajalehele Meie Maa antud usutluses rääkis ta, et üritab pidevalt sporti teha: “Kui olen näiteks Tallinnas, siis ma teen õhtuti nelja-viiekilomeetrise ringi kiirkõndi, ka kepikõndi. Neid kilomeetreid on päris palju tulnud ja ma lähen välja ka kõige halvema ilmaga, sest halb ilm annab ühtpidi karastuse, aga teistpidi ka tahtejõu, et ma jonnakalt lähen ja teen ära oma ringid.”