Metsades on erakordne tuleoht ning enne vähemalt 10 mm ulatuva sajuni olukord ei parane. Eriti tuleohtlik tundub olevat Harjumaa ja Tallinn (raudtee-äärsed põlengud), teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut oma nädalaprognoosis.

Esmaspäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võimalik hoovihm ning äike. Puhub läänekaarte tuul 2-8 m/s. Sooja on 22…28ºC.

25.07. Vahelduv pilvisus. Kohati võib hoovihma ja äikest olla. Puhub läänekaarte tuul 2-9 m/s. Öösel on 10…16, päeval 21…28.

26.07.-30.07. Üksikute hoovihmade ja äikesevõimalus on olemas, kuid valdavalt püsib kuiv ilm. Tuul on loodest, nädala lõpul kirdest 2-8 m/s. Öösel on sooja 10…17, päeval 22…27, kohati kuni 30 kraadi.

Euroopa Ilmakeskuse(ECMWF) 4 nädala anomaaliate prognoos on arvutanud positiivse kõrvalekalde Läänemere ääres kuni perioodi lõpuni, so 20.augustini.

Sademete esinemise tõenäosus suureneb alates kolmandast nädalast, so 7. augustist.

Olukord pole kuigi roosiline ka Euroopas. Sel nädalal ennustatakse Prantsusmaal taas ligemale 40-kraadist kuumust. Lõuna-Hispaanias kehtis kuumalaine tõttu häireolukord kogu nädalavahetuse, Saksamaa lõunaosa laastasid aga ägedad suvetormid, vahendab Postimees Online.

Õhutemperatuuri tõusu oodatakse sellel nädalal ka Suurbritannias, kus eelmisel kolmapäeval mõõdeti juulikuu kõigi aegade rekordtemperatuur — 36,3 kraadi Celsiuse skaalal.