Omal ajal röövide ja varguste eest rohkem kui kaheksaks aastaks vangi mõistetud poliitiku kuusissetulek koos kuluhüvitusega on üle 40 000 krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

Üprus (52) oli Singapuris juhtimiskoolitusel 16. juunist 2. juulini. Parlament maksis tale 7000 krooni päevaraha ning 16 000-kroonise lennupileti hinnast tasunud poole ürituse korraldaja, Prison Fellowship International.

“Teise poole pidin ise korraldama ja tänase päeva seisuga ise maksma. Kui keegi soovib mind aidata selle kulu katmisel, on ta teretulnud,” ootab Üprus võimalikelt sponsoritelt reisiraha.

“Leidsin, et see on kõige odavam ja huvitavam ning pikemas perspektiivis kasulik,” põhjendab Üprus Singapuri-reisi. “Valdava osa kulutustest kandis kutsuja.”

Kõnealune koolitus vältavat tegelikult 14 kuud, kuid vaid kaks sessiooni tulevat veeta Singapuris. Ülejäänud õpe käivat kirja teel.

Järgmine sõit Singapuri seisvat ees 2007. aasta oktoobris.

Poliitik on varmas põhjendama, miks ta sadade kodumaal pakutavate koolituste asemel valis just Singapuri oma: “Sellepärast, et see organisatsioon baseerub seal. Lähemal pole selliseid koolitusi. See pole selline juhtimiskoolitus, mida võiks osta siit näiteks Peep Vainu käest. Makstes selle eest kümneid kordi rohkem… Koolitus on spetsiifiliselt see, mida ilmselt keegi peale minu riigikogust ei oleks ka vajanud. No vajanuks kindlasti, aga poleks otsustanud kasutada. Seda kahel põhjusel: see on suunatud kriminaalpreventiivsete valitsusväliste organisatsioonide juhtimisele ning teiseks ka vaimuliku taustaga.”