Mõlemad liidrid osalevad Nobeli preemiate võitjate auks Jordaanias Petras peetaval kogunemisel, mille võõrustajaks on kuningas Abdullah II, teatab Haaretz.

Olmerti büroo teatel ei ole kohtumine siiski ametlik, Olmert viibib Petras vaid hommikul ning lahkub juba pärastlõunal Jeruusalemma.

Eelmisel kuul lubas Euroopa turneel viibiv Olmert, et paneb kokku meeskonna, kes valmistab ette läbirääkimised Abbasega. Meeskonda pole siiani nimetatud, mis viitab, et Iisraeli poolel pole läbirääkimistega erilist kiiret. Olmerti sõnul eelistab Iisrael Läänekaldalt väljatõmbumist peale läbirääkimisi ja kokkulepet palestiinlastega, samas ei pea aga läbirääkimiste edukust eriti tõenäoliseks.

Olmert on viimastel päevadel korduvalt öelnud, et tema meelest ei suuda PO kontrollida terrorit oma territooriumil ning katsed tugevdada Abbasi positsiooni kukuvad läbi. Sel juhul kavatseb Iisrael lahkuda Läänekaldalt ilma palestiinlastega kokku leppimata ning tõmbab ühepoolselt maha endale sobiva piiri.

Plaanide kohaselt jätaks Iisrael sel juhul enda kätte umbes 10 protsenti neist aladest, mis ta 1967. aasta sõjas vallutas, muu hulgas Ida-Jeruusalemma.