Suurim kütusetarbija on pärast uue Hummeri soetamist Jaanus Rahumägi. Tema must iludus neelas märtsis ja aprillis kütust kokku rohkem kui 17 000 krooni eest, kirjutab SL Õhtuleht.

Rahumägi vahetas mullu sügisel Nissan Patroli 1,2 miljonit krooni maksva Hummer H2 vastu. “Kui arvate, et uus auto võtab rohkem bensiini kui vana Nissan Patrol, siis on see sügav eksitus,” ütles Rahumägi siis. Ometi on tema kütusearved suuremad kui kunagi varem. Hummer neelab kuus kütust ligi 10 000 krooni eest.

Ühed suuremad kütusetarbijad on veel keskerakondlane Ain Seppik, Res Publica liige Aivar Õun, sotsiaaldemokraat Ivari Padar ja fraktsioonitu Tarmo Leinatamm. Bensiini kuuarve ulatub neil üle 6000–7000 krooni.

Riigikogu lihtliikme palk on 34 760 krooni kuus, lisaks hüvitatakse neile tööga seotud kulud kuni 30 protsendi ulatuses palgast ehk 10 428 krooni.

Eesti-Aafrika parlamendirühma esimees Toomas Alatalu on toonud riigikogu raamatupidamisse ka Tallinna ühistranspordi 90 päeva seeniori ID-pileti, mis maksab 250 krooni. Tal on tulnud sõita ka peotäie tšekkide eest taksoga, ja tanklaski käia. Kokku on Alatalu esitanud veebruarist maini kütusearveid, mille summa ületab kokku rohkem kui 12 000 krooni.

Ta on lasknud kinni maksta ka 795kroonise eesti-inglise sõnaraamatu. “Vastavalt kutsuja soovile ühe kooli avamise üritusel,” on ta selgituseks tšekile lisanud. “Täpsemalt kirjutada ei saa, sest kuritegelikud ajakirjanikud võivad selle avalikustada ja saajale kahju tekitada.”.