Pronkssõduri vastu avaldas meelt kaks meest, neist üks kandis sinimustvalget lippu ja teine plakatit. Plakatil seisis tekst: „Eesti rahvas — ära unusta: see sõdur okupeeris meie riigi ja küüditas meie rahva.”

Piketeerijad seisid trollipeatuse juures, kuid pronkssõduri juurde lilli toonud punaveteranid muutusid ärevaks, ähvardasid neid, loopisid erinevate esemetega ning lükkasid sõiduteele.

Algul palus politsei piketeerijail pisut kaugemale minna, kuid kuna asi hakkas väljuma kontrolli alt, pandi piketeerijad politseibussi ja viidi hoopis minema.

Korrakaitseosakonna politseidirektor Tarmo Miilits ütles Delfile, et politsei lõpetas ürituse turvalisuse kaalutlusel. „Meil oli juba korraldajaga eelnevalt kokku lepitud, et kui tekib probleeme, võib politsei ürituse katkestada.”

Plakatit kandnud meest ei vahistatud, vaid viidi Miilitsa sõnul lihtsalt eemale turvalisse paika.

Pronkssõduri teisaldamist nõudva miitingu korraldaja oli Isamaaliitu kuuluv Jüri Böhm.

Böhm ütles Kuku raadiole, et ehkki ta oleks tahtnud oma plakatil olnud sõnumit kauem edastada ja kasutada põhiseadusega tagatud sõnavabaduse õigust, on ta politsei tegevusega rahul.

Böhmi sõnul viis politsei tema ja plakatit kandnud mehe, kelleks oli juhuslik möödakäija, minema turvalisuse pärast. “Meid rünnati veega, väikeste kividega, rebiti riietest.”

Böhmi pani nördima see, et pronkssõduri juures olnud Eesti Vabariigi elanikud rebisid ja üritasid tema käest ära tõmmata rahvuslippu.

Peaminister Andrus Ansip ütles teisipäeval pressikonverentsil, et pronkssõdur tekitab vastakaid tundeid, sest Teise maailmasõja lõpp tähendas Eestile ühe okupatsiooni asendumist teisega.

Samas lisas ta, et pronkssõdur tähistab siiski kellegi hauda ja see on ainus põhjus, miks kuju pole ära viidud.

Pronkssõduri juurde kogunes täna mitusada inimest, peamiselt punaarmee veteranid ja nende lähedased, kes tähistasid niinimetatud võidupüha. Politsei andmetel võis üritusel osalejaid olla 500-600.