“Ivar Prits on julgestuspolitseid pikka aega juhtinud, tema kogemused organisatsiooni juhtimises ja teemavaldkonna tundmises on väärtuslikud. Prits sobib ametisse ka oma tasakaaluka loomu ja korrektsuse poolest,” ütles siseminister Kalle Laanet pressiesindaja vahendusel.

Ivar Prits on sündinud 1960. aastal ning 1984. aastal lõpetas Tallinna Polütehnilise Instituudi cum laude. Politseilise hariduse on Ivar Prits saanud Tallinna politseikoolist, mille politseivanemametniku astme lõpetas 1997. aastal kiitusega.

2004. aastast on Prits AS Tallmaci juhatuse liige — juhataja ning 2000. aastast AS Lonessa juhatuse liige.

Politseiteenistust alustas Ivar Prits 1984. aastal Riikliku Autoinspektsiooni Valitsuse eskortrühmas, oli RAI liiklusjärelevalve osakonna vaneminspektor ning Võru siseasjade osakonna autoinspektsioonis jaoskonna ülem.

1991. aastast oli Prits Politseiameti eriteenistuse juures asuva üksik-politseipataljoni komandör, novembrist 1991 eriteenistuse abidirektor ning 1992-1993. aastal eriteenistuse peadirektori asetäitja. 1993. aastast kuni 2000. aastani oli Ivar Prits julgestuspolitsei politseidirektor.

Vastavalt politseiteenistuse seadusele nimetab politseipeadirektori asetäitja ametisse siseminister politseipeadirektori ettepanekul.