Vandemehed leidsid, et Moussaoui on kaassüüdlane ligi 3000 inimese surmas. Seda, kas talle määratakse surmanuhtlus või ilma vabanemisvõimaluseta eluaegne vangistus, otsustavad vandemehed neljapäeval eraldi istungil, teatab Fox News.

Moussaoui tunnistas end kohtus süüdi kuues terrorismiga seotud vandenõus ning kohus leidis, et surmanuhtluse võimaluseks piisab, kui ta tunnistatakse süüdi kasvõi ühe inimese surmas. Siiski ei tunnistanud kohus teda otseselt terroriteos osalenuks vaid leidis, et ta oli sellega kaudselt seotud. Tegemist on olulise pretsedendiga USA kohtupraktikas.

Moussaoui jäi FBI agendile silma 2001. aasta augustis, mil üks prantslane maksis Minnesota lennukoolile raha, et need õpetaks teda suure reisilennukiga lendama. FBI agent palus korduvalt oma ülemustelt luba Moussaoui asjade läbiotsimiseks, kuid seda ei antud. Hiljem vahistati ta immigratsiooniseaduste rikkumise eest.

Moussaoui lükkas varem kõik süüdistused terrorismis tagasi, kuid kohus leidis, et tema valetamise tõttu hukkus inimesi ning ta väärib surmanuhtlust. Aprillis 2005 tunnistas ta end aga süüdi al Qaida vandenõus korraldada massihävitusrelvadega terrorirünnak.