“Kunksmoor suudab juhtida rahvamasse, ohjata ajakirjanikke, näha tulevikku ette, tal on tarkust võidelda tulemuslikult ja kiiresti eelseisvate ohtudega ning muidki häid omadusi, mis ühele presidendile marjaks ära kuluvad,” kirjutab Pakosta SL Õhtulehe arvamusveerul. “Tore, et Aino Pervik sellise vana, mitteilusa, kuid hea ja hooliva tegelase meile kinkinud on.”

Mis Kunksmoori presidendile lähendab? “Kunksmoor päästis laevahukus poolest peast ilma jäänud kapten Trummi,” toob Pakosta näiteks. “Määris aga rohelist salvi peale ja kogu häda oli läinud. Sellist kiire mõjuga “salvimäärimist” ootab presidendilt ka märkimisväärne osa Eesti elanikest, et tulgu aga keegi pärast neid tormiseid aastaid ning parandagu hädad ära. Just naiste amet.”

Kunksmoor on ka suur looduskaitsja. Ta päästis ära linnud nii õlireostusest kui ka lennuväljalt. “Päevakajalisemalt vajalikke oskusi annab otsida, küll aga on looduse ja inimese vahelisi suhteid rahustav president Eestile ka tegelikult hädatarvilik,” nendib Pakosta. “Looduse kaitsmise kõrval oli ka Kunksmoori enda elulaad märkimisväärselt roheline, tema liiklusvahend õhupall oli naiselikult õrn.”

Kunksmooril oli lisaks piinlik, kui ta midagi valesti tegi. Ta oli ka väga õppimisvõimeline — haruldane omadus, kiidab Pakosta.

“President peab olema hooliv, nendib Pakosta. “Tulevikku vaatav. Tark. Vanemad naised on üldiselt targad. Edevusest jääb puudu, kuid mitte Kunksmooril.”

Ent kui Kunksmoor tõusebki presidendikandidaadiks, tõusevad enamikul inimestel juuksed hirmust püsti. Vana naine! Vaadake, milline ta välja näeb! “Aga pisikesed printsessid ei saagi presidendiks, sest vanust nõutakse vähemalt 40 aastat. Tuleb leppida, et kui naine, siis vähemalt keskealine,” kirjutab Pakosta.

Kes on eesti naistest kõige kunksmoorlikumad — mitte välimuse, vaid oskuste poolest, pärib Pakosta. “Marju Lauristin. Liis Klaar. Riina Kionka. Liina Tõnisson. Lehte Hainsalu. Lagle Parek. Muide, Peeter Tulviste sobiks siia ritta nii sisult kui ka välimuselt,” lausub ta. “See tõestab veel kord, et tähtis pole sooline kuuluvus, vaid isikuomadused. Naljaga öeldes: Kunksmoor sinus eneses.”