BBC vestles ellujäänutega, kelle sõnul varjusid koolis tsiviilelanikud. Hukkus 29 inimest ja kümneid sai viga. Tunnistajate sõnul ning fotode põhjal oli tapetute seas lapsi ja naisi. Tunnistajad ütlesid BBC-le, et kooli lähedal käinud turul käis rünnaku ajal kauplemine.

21-aastane Ayman al-Dahma ütles BBC-le, et piirkonnas asus rünnaku ajal umbes 3000 inimest. Iisrael andis varem Abasan al-Kabirale ja ülejäänud piirkonna elanikele korralduse lahkuda, mistõttu tuhanded inimesed on piirkonnast põgenenud. Paljud jäid aga paigale, kuna olid juba korduvalt põgenenud. „Seal oli palju põgenikke, tänavatel ei saanud isegi käia, oli palju telke ja inimesi, sealhulgas noori,“ rääkis rünnaku üleelanud Iqram Sallout. „Nägime ränki vigastusi, ka väikeste laste seas.“

Kohaliku haigla sõnul hukkunute arv eeldatavasti kasvab.

Laupäeval pommitas Iisrael Nuseirati põgenikelaagris ÜRO rajatud kooli, kus samuti varjus umbes 2000 pagulast. Kohalike võimude teatel hukkus seal 16 inimest. Pühapäeval sai Gaza linnas õhulöögi Jeruusalemma Ladina patriarhaadi juhitud kool, kus oli sihtmärgiks Hamasi tunnustamata valitsuse tööministri asetäitja Ehab al-Ghussein. Koos temaga hukkus veel kolm inimest. Katoliku kirik mõistis rünnaku hukka. Esmaspäeval sai samuti Nuseiratis kooli pommitamisel viga mitu inimest.

Kohalike võimude arvestuse järgi on otseselt sõjategevuse tagajärjel alates oktoobrist tapetud üle 38 200 Gaza elaniku, arvestamata nälja ja haiguste tõttu hukkunuid. Gaza invasiooni käigus on tapetud ka vähemalt 325 Iisraeli sõdurit.