Šveits kehtestas oma jurisdiktsiooni piires veel sanktsioone 69 isiku ja 86 üksuse suhtes, teatas riigi majandusministeerium, viidates 24. juunil EL-i poolt vastu võetud meetmete paketile, vahendab Reuters.

Avalduse kohaselt on sanktsioonid suunatud „ärimeestele, propagandistidele, relvajõudude ja kohtuorganite liikmetele, Ukraina laste väljasaatmise eest vastutavatele isikutele“ ja Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) liikmetele.

Uued sanktsioonid hakkavad kehtima ka Venemaa kaitsetööstuses tegutsevatele ettevõtetele ja varasematest sanktsioonidest kõrvalehoidunud finants- ja kaubandussektori ettevõtetele.

Šveitsi ministeeriumi teatel on nüüd sanktsioneeritute nimekirjas enam kui 2200 üksikisikut ja ettevõtet.

Selle aasta mais keelustas EL blokis täiendavalt neli Vene meediaväljaannet - Euroopa Hääl, RIA Novosti, Izvestija ja Rossiiskaja Gazeta. Sellega seonduvalt teatas Šveits, et on nendele väljaannetele kehtestanud reklaamikeelu „Venemaa pidevate propaganda- ja desinformatsioonikampaaniate tõttu“. Ministeerium märkis, et erinevalt EL-ist ei kehti nendele väljaannetele informatsiooni edastamise keeld.

Jaga
Kommentaarid