78-aastane Trump ütles esmaspäeval, et 81-aastane Biden keeldub oma ego tõttu kampaaniast loobumast ja märkis, et Biden pani demokraatide kandidatuuri lukku selle aasta alguses.

Biden on korduvalt öelnud, et jätkab oma kampaaniaga.

„Huvitav on see, et tal on palju võimu, sest tal on delegaadid. Tead, kui teil on delegaadid, kui ta just ei ütle: „Ma lähen välja“, ei saa nad tema väljatoomiseks teha muud, kui 25. muudatus,“ ütles Trump Fox Newsi telefonikõnes intervjueerijale Sean Hannityle.

USA põhiseaduse 25. muudatus võimaldab asepresidendil ja valitsuskabineti liikmetel teatada, et president ei ole võimeline täitma oma ametivolitusi ja -ülesandeid, andes töö üle asepresidendile presidendi kohusetäitjana. Miski ei viita sellele, et asepresident Kamala Harris või kõrgeimad demokraadid oleksid seda võimalust kaalunud, vahendas Reuters.

Intervjuu toimus demokraatide segaduses pärast Bideni katastroofilist debatti Trumpi vastu 27. juunil, mis on ajendanud tema parteis üha rohkem üleskutseid kampaaniast loobuda.

Trumpi intervjuu läks vastuollu hiljuti videole jäädvustatud avaldustega, kui Trump ütles ühel oma golfiväljakul toetajatele, et ajas Bideni võistlusest välja.

„Ta loobub võistlusest... Ma sain ta välja,“ ütleb Trump kolmapäeval Daily Beasti poolt avaldatud videos.