Kaja Kallas palus ennast neljapäevasel pressikonverentsil nii koalitsioonipartneritel kui ajakirjanikel halva sõnaga mitte meenutama jääda. Seepeale pidas välisminister Margus Tsahkna, kes peab viimaseid kuid ka Eesti 200 esimehe ametit, talle mõõdutundetu ülistuskõne. „Tundus, et kõige lõpuks teeb ta Kajale veel abieluettepaneku,“ muigas Eesti Ekspressi ajakirjanik Greete Lehepuu.

Lehepuu sõnul on Kallasele kahtlemata põhjust aitäh öelda, sest ta on enam kui 1200 päevaks seadnud ennast peaministri kohal Eesti esipoksikotiks. Tehtud on selle aja jooksul päris palju ning selle eest väärib ta kahtlemata ka tunnustust.

Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja sõnul ei maksa Kallases siiski kangelast ja ohvrit näha, sest ta on peaministriks pääsemise nimel ohtralt pingutanud ning Hanno Pevkuri ja Kristen Michaliga ka piike ristanud. „Tunnustada tuleb aga selline kiidukõne muutus imalaks ja ebasiiraks,“ lausus ta. „Eriti arvestades, mida on Tsahkna Kallase kohta öelnud nii enne kui pärast viimaseid valimisi.“

Liiatigi jätkab Kallas peaministri ametis veel vähemasti kuu ning ka pärast seda ei kao ta poliitikast kahtlemata kuhugi. Euroopa kõrge välisesindajana paistab ta silma nii üle maailma kui ka suunab ja mõjutab ka Eestis tehtavaid otsuseid.

Veel Päevakorras:

  • On meil põhjust karta politseiriiki?

  • Kuidas püsivad meie ülikoolides putinistid?

  • Kuidas HARNO-l küll häbi ei ole?

  • Kus võiks edendada soolist tasakaalu?


Taskuhäälingusaade „Päevakord“ on iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!