Hizbollah teatas, et üks nende kõrgetest komandöridest sai Iisraeli õhurünnakus Lõuna-Liibanonis surma.

Mohammed Nimah Nasser oli Liibanoni relvarühmituse kõrgem liige. Hizbollahi liidrite tapmine on tekitanud kohalikes hirmu täieliku sõja ees.

Hizbollah teatas, et atentaadile reageerimiseks saatsid nad Iisraelisse 100 raketti.

Iisraeli sõjavägi ütles, et Nasser juhtis üksust, mis vastutab Edela-Liibanonist rakettide väljalaskmise eest, ja süüdistavad teda „suure hulga terrorirünnakute juhtimises“.

Samuti kirjeldati Nasseri, kui Taleb Sami Abdullahi „kaaslast“, kes oli teine kõrge komandöri, kelle tapmine eelmisel kuul ajendas Hizbollahi ühe päeva jooksul Põhja-Iisraeli välja saatma rohkem kui 200 raketti.

Pingete maandamiseks on tehtud palju diplomaatilisi jõupingutusi. ÜRO ja USA hoiatasid sõja potentsiaalselt katastroofiliste tagajärgede eest, mis võivad kaasata ka Iraani ja teisi liitlasrühmitusi.

Iisraeli-Liibanoni piiril on peaaegu iga päev toimunud tulevahetusi alates päevast pärast Iisraeli ja Hamasi sõja algust Gazas 7. oktoobril.

Seni on Liibanonis hukkunud üle 400 inimese, kellest valdav enamus on Hizbollah võitlejad, ja 25 inimest Iisraelis, kes peamiselt sõdurid.