Filipiinide senaator on tekitanud segaduse, öeldes sotsiaalmeedia platvormil Tiktok, et ta teab Hiina plaanidest Filipiine rakettidega rünnata. Riikliku julgeolekunõukogu sõnul pole senaatorile sellist infot keegi jaganud.

Senaator Imee Marcos, kes on Filipiinide presidendi Ferdinand Marcos Jr õde ja senati välissuhete komitee juht, esitas oma väite lühikeses videos, mida on seni Tiktokis vaadatud üle 900 000 ja Facebookis on videot vaadatud üle 100 000 korra.

Marcos ütles oma videos, et Hiina seadis Filipiinide saarestiku ümber 25 sihtmärki, mida nad kavatsevadra kettidega rünnata. Marcose sõnul on Taiwani lähedal asuvad põhjapoolsed Batanesi saared esimeste sihtmärkide hulgas.

Marcos ei esitanud oma väidete toetuseks ühtegi tõendit, ainsaks argumendiks tõi ta selle, et tema venna tihedamad sidemed USAga on pannud Hiina nägema Filipiine ohuna. Reuters ei suutnud tema väidet kontrollida.

„Tunnistagem probleemi: Hiina arvab, et oleme nende vaenlase poolele asunud,“ ütles ta oma videos.

„Pingete eskaleerudes Lääne-Filipiinide merel nägin ma Hiina plaani, et nad hakkavad kasutama hüperheliraketti,“ ütles naine, jättes ütlemata, kust ta selle teabe sai. Lääne-Filipiini meri viitab Manila majandusvööndi vetele.

Ei Hiina saatkond Manilas ega Imee Marcose kontor ei vastanud koheselt Reutersi palvele videot kommenteerida. USA saatkond teatas, et neil pole hetkel kommentaare.