Alusta diivani suurusest ja kujust

Diivan peab mahtuma tuppa - see ei tohiks olla liiga suur nii, et muu mööbli jaoks pole ruumi, kui ka liiga väike, et kõik pereliikmed ja sõbrad ei mahuks ära. Meie esimene soovitus on mõelda läbi kogu elutoamööbli paigutus, võttes arvesse seda, kuidas ruumi kõige enam kasutad. Sellest, kui suure või mis kujuga diivan valida, sõltub sellest, mis on ruumi mõõdud, mööbli paigutus kui ka see, milline on sinu elustiil. Juhul kui võõrustad tihti külalisi või sul on suur pere, tuleb elutuppa luua piisavalt palju istumiskohti. Selleks sobib nii suurem diivan kui ka mitme väiksema diivani koos kasutamine.

Nurgadiivanid sobivad hästi suuremasse ruumi ja sõltuvalt oma suurusest võivad mahutada neli kuni kaheksa inimest. Seda tüüpi diivan sobib nii seina äärde, akna alla kui ka keset tuba, aidates eraldada suuremat ruumi. Mõnel juhul saab nurgadiivaneid ka avada ning need muuta magamiskohaks. Selline lahendus on väga hea, kui sul on vaja aeg-ajalt majutada sugulasi ja häid sõpru.

Klassikalised, tavaliselt kahe- ja kolmekohalised diivanid, sobivad üksikuna väiksemasse elutuppa. Kombineerides mitut väiksemat diivanit, saab neid kasutada ka suure ja avara elutoa sisustamisel. Aseta diivanite keskele laud ja loo hubane keskkond, kus lähedastega aega veeta.

Kuidas valida õige diivani suurus?

Siiski jääb õhku küsimus, et kuidas valida õiges suuruses diivan. Selleks, et saada teada, mis suuruses diivan sobib, tee järgmist:

  1. Mõõda kogu elutuba, sh pikkus, laius, kõrgus, ning arvesta uste, akende ja muude arhitektuuriliste objektidega..

  2. Pane paika, kuhu soovid diivani asetada. Selleks võta arvesse, kus asetseb kamin, teler või mõni teine oluline mööbliese. Mõtle läbi, milline diivan sinna sobib - kas nurga- või klassikaline diivan.

  3. Arvesta sellega, et diivani ja teiste mööbliesemete vahele peaks jääma vaba ruumi. Mõned sisekujundajad soovitavad selleks jätta umbes 75 cm. Sohva ja diivanilaua vahele umbes 45 cm.

Pane paika värvi- ja materjalieelistus

Tutvudes Kaup24 ja Hansaposti tootevalikuga, jääb silma rohke diivanite valik. Diivanid ei erine mitte ainult suuruse, vaid ka värvi ja materjali poolest. Värvivaliku puhul soovitame arvesse võtta kogu ruumi värvigammat: kas selleks on maalähedased toonid või erksad värvid; ja milline on värvide alatoon. Diivani värv peab sobima kogu ruumiga, see ei tähenda seda, et valge tapeedi või seinavärviga toas peab olema valge diivan, vaid seda, et ruumis kasutatavad värvid sobivad omavahel kokku ja täiendavad üksteist.

Materjali valikul on oluline pöörata tähelepanu selle omadustele, kuna sellest sõltub see, kui vastupidav on diivani kattematerjal ja kuidas selle eest hoolt kanda. Naturaalsest nahast diivanid on väga hea kvaliteediga ja peavad vastu pikki aastaid, kuid selle soetamisel tuleb meeles pidada, et nahka tuleb hooldada iga paari kuu tagant, et ennetada selle pragunemist või värvi kulumist.

Kõige populaarsemaks valikuks on tekstiilist diivanid. Tekstiilide valik on väga suur ja sellest leiab midagi igale maitsele. Sametist diivan on luksuslik valik, mis toob ruumi pehmust ja kuninglikkust. Buklee kangast valmistatud diivan sobib hästi minimalistlikku skandinaavia stiilis elutuppa. Õige valiku saad teha siis, kui tutvud lähemalt kanga omadustega, sest selle põhjal saab hinnata, kas kangas on sobilik kodudesse, kus on lemmikloomad, või kui kergelt saab sellelt plekke eemaldada.

Ükskõik, millist diivanit otsid, Kaup24 ja Hansapost on sinu jaoks alati avatud ja pakuvad suurepärast tootevalikut, kust leiad erinevas suuruses ja stiilis diivaneid.

Jaga
Kommentaarid