„See on põhjus muretsemiseks mitte ainult Minskile, vaid ka Moskvale,“ lausus Peskov TASS-i vahendusel. „Sest me oleme tõesti liitlased ja partnerid.“

„Valgevene on liitlasriik ja meil on erilised dialoogiformaadid kõigi vastavate ametkondade, sealhulgas eriteenistuste liinis. Ja meie kaitseministeeriumid on pidevas partnerluskontaktis,“ ütles Peskov.

Vastates küsimusele presidentide Vladimir Putini ja Aljaksandr Lukašenka võimelike kontaktide kohta sel teemal, ütles Peskov, et riikide juhid võivad kontakti võtta, kui loevad seda vajalikuks.

Valgevene relvajõudude erioperatsioonide jõudude ülema asetäitja ideoloogilise töö alal Vadim Lukaševitš teatas 29. juunil Valgevene kaitseministeeriumi Telegrami kanali kaudu, et „olukorda Valgevene-Ukraina piiril iseloomustab kasvav pinge“.

„Meil on informatsioon selle kohta, et Ukraina koondab meie piirile vägesid, relvastust ja sõjatehnikat. Muu hulgas Žõtomõri oblastisse on paigutatud Ameerika jalaväe lahingumasinad, mitmikraketiheitjad, raske kaugsuurtükivägi ja muu tehnika,“ väitis Lukaševitš.

Veel kuulutas Lukaševitš, et „vaatamata tohututele kaotustele ja tehnika nappusele“ koondavad Ukraina relvajõud Valgevene piirile „suurt hulka isikkoosseisu“.

Jaga
Kommentaarid