Üksi tegutsenud ründaja haavas ammunoolega saatkonda valvanud politseinikku, kes avas vastutule ja tappis terroristi. Politseinik sai haavata kaela, ent haav pole eluohtlik.

Politsei pidas hiljem kinni ühe arvatava kaasosalise ning jätkab teiste otsimist, teatasid võimud. Vahistatud isik viibis rünnaku ajal saatkonna läheduses ning ta oli kahe aasta eest kinni peetud internetis terrorismi õhutamise eest.

Siseminister Ivica Dačić ütles, et ründaja Milos Žujović oli astunud islamiusku ja elas viimasel ajal Kosovo piiri lähedal asuvas Novi Pazari linnas. Politsei andmetel oli ründaja liitunud radikaalse vahhabiitliku ühendusega. Tagaotsitavaks on kuulutatud veel vähemalt üks isik.

Enne rünnakut oli terrorist mitu korda politseinikuga juttu teinud ja küsinud juhatust muuseumi. Lõpuks võttis ta kotist ammu ja alustas rünnakut. Haavatasaanud terrorist suri sündmuspaigal.

Iisraeli välisminister Israel Katz tänas Serbia valitsust kiire tegutsemise eest. Serbia peaminister Miloš Vučević kommenteeris, et terroristi hullumeelset tegu ei saa seostada ühegi rahvuse ega usundiga ning et Serbia ei luba end destabiliseerida.