„President näis neljapäeva õhtul suure riigiteenistuja varjuna. Tal oli raskusi selle seletamisega, mida ta teisel ametiajal saavutada tahab. Tal oli raskusi hr Trumpi provokatsioonidele vastamisega. Tal oli raskusi hr Trumpi vastutusele võtmisega tema valede, tema läbikukkumiste ja tema külmavärinaid tekitavate plaanide eest. Rohkem kui ühel korral oli tal raskusi lause lõpuni jõudmisega,“ kirjutas toimetuskolleegium eile avaldatud arvamusartiklis.

„Suurim avalik teene, mille hr Biden saab nüüd osutada, on teatamine, et ta ei jätka tagasivalimiseks kandideerimist. Praeguse seisuga osaleb president hoolimatus õnnemängus. On olemas demokraatide liidreid, kes on paremini valmis esitama selgeid, mõjuvaid ja energilisi alternatiive Trumpi teisele ametiajale. Erakonnal ei ole mingit põhjust riskida riigi stabiilsuse ja julgeolekuga, sundides valijaid valima hr Trumpi ja hr Bideni puuduste vahel. See on liiga suur kihlvedu, et loota, et ameeriklased lihtsalt vaataksid mööda või ei võtaks arvesse Bideni vanust ja ebakindlust, mida nad oma silmaga näevad,“ kirjutas New York Times.

Kolleegium teatas, et toetab Bidenit endiselt oma ühehäälse valikuna, kui valik on tema ja Trumpi vahel.

Toimetuskolleegium on New York Timesi teatel grupp arvamusajakirjanikke, kelle vaateid kujundavad teadmised, uuringud, väitlused ja teatud pikaajalised väärtused

Bideni kampaaniameeskond andis kohaliku aja järgi eile õhtul New York Timesile vastulöögi, vahendab CNN.

„Viimane kord, kui Joe Biden kaotas New York Timesi toimetuskolleegiumi toetuse, lõppes see tema jaoks üsna hästi,“ ütles Bideni kampaania üks juhtidest Cedric Richmond CNN-ile.