Isamaa esimees Urmas Reinsalu sõnul pole ta näinud, et Reformierakonna võimalikud järgmised juhid oleksid uuest poliitilisest juhtimisest märku andnud. „Isamaa kindlasti ei sukeldu siin pea ees mingisse võimutehnoloogiasse, vaid meie ootus on, et Reformierakonna juhid, kes tahavad jätkata riigijuhtimist, näitavad, et nad on võimelised mingisuguseks põhimõtteliseks poliitiliseks korrektsiooniks,“ sõnas Reinsalu.

EKRE esimees Martin Helme rääkis, et ei arva, et valitsus oluliselt oma kurssi muudaks, sest nende maailmavaade pole muutunud. Ta lisas, et tänase riigikogu koosseisu puhul ei ole Eestis võimalik head kombinatsiooni saavutada, sest riigikogu koosseis olevat äärmusliberalismi või radikaalsete vasakpoolsete parteide poole.

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart ütles, et tal pole suurt lootust, et uus valitsus pakuks põhimõttelisi lahendusi praegusele majanduskriisile.

Parempoolsed: uus valitsus peab alustama kärpimisest

„Kes iganes ka uueks peaminiriks ei saaks, peab alustama Eesti keskvalitsuse kulude kokkuhoiust,“ ütles Parempoolsete juht Lavly Perling. „Uuel peaministril ei saa olema kindlasti lihtne vana valitsusliiduga Eesti riigirahandust korrastada. Kui olukord nõuab, peab tegema koalitsiooni ilma sotsideta, laenamise ja maksutõusude eestvedajateta.“

Perling lisas, et tuleb peatada uute ettevõtteid koormavate reeglite ja regulatsioonide lisamise. „Kärbetega on aga juba väga kiire, nendega tuleb tööle asuda otsekohe, uus valitsus peaks nendega tööle hakkama kohe kõige esimesel koosolekul,“ selgitas Perling.

Samuti tuleks tema hinnangul edasi lükata maksuküüru kaotamise. „Ehkki mõte on õige, pole praegu õige aeg, tuleb oodata rahandusolukorra stabiliseerumiseni,“ sõnas Perling.