Ukraina Harkivi väegrupi pressiesindaja kolonel Juri Povkh teatas 23. juunil, et Venemaa sõjavägi kavatseb üle viia „51. armee 9. motoriseeritud laskurbrigaadi“ elemendid Harkivi suunale. Tema sõnul on Vene väed üksusi üle viinud Hersoni oblastist ja teistest täpsustamata suundadest Harkivi suunale.

Lisaks teatas Ukraina Hortõtsia väegrupi pressiesindaja kolonelleitnant Nazar Vološin 25. juunil sarnaselt, et Vene väed kavatsevad üle viia Vaikse ookeani laevastiku 155. mereväe jalaväebrigaadi ja „51. armee 9. motoriseeritud laskurbrigaadi“ elemente Harkivi suunale, et kompenseerida Venemaa raskeid kaotusi.

ISW jälgis hiljuti teateid, et Venemaa sõjavägi on üle viinud 155. mereväe jalaväebrigaadi ja 1. Donetski Rahvavabariigi armeekorpuse 9. motoriseeritud laskurbrigaadi elemente Donetski linnast lääne ja edela suunas Harkivi suunas, kuid ei ole täheldanud mingeid teateid Venemaa „51. armee“ kohta.

ISW hindab, et Ukraina ametnike avaldused viitavad sellele, et Venemaa sõjavägi võib olla allutanud 9. motoriseeritud laskurbrigaadi võimalikule taaselustatud Teise maailmasõja aegsele „51. armeele“.

Jaga
Kommentaarid