Egeuse meres asuva Androse saarel tegeles laupäeval põlengu kustutamisega üle 30 tuletõrjuja, kelle tööd toetasid kaks lennukit ja viis helikopterit, vahendab Reuters. Ettevaatusabinõuna evakueeriti inimesed. Tuletõrje kõneisiku sõnul pole teateid kahjustuste ja vigastuste kohta.

See ei ole ainus viimaste nädalate ulatuslikum tulekahju. Alates reedest on üle riigi toimunud üle 70 metsatulekahju, mille kustutamiseks on vaja läinud mitusada tuletõrjujat. Tugeva tuule ja kuuma temperatuuri pärast ohutase püsib, teatas tuletõrje. Laupäeval kustutasid tuletõrjujad metsatulekahju Salamina saarel Saroni lahes, umbes 30 kilomeetri kaugusel pealinnast. Reedel suri haiglas 55-aastane mees, kes sai vigastada Kreeka lõunaosas toimunud põlengus.

Eelmisel nädalal puhkes Ateena lähedal metsatulekahju, mis sundis kümneid inimesi oma kodudest lahkuma. Võimude hinnangul põhjustas selle põlengu süütamine ning kuuma ja kuiva ilma tagajärg.

Kulupõlengud on Kreekas tavalised, kuid viimastel aastatel on need kuumemate ja kuivemate suvede tõttu muutunud laastavamaks. Teadlased seostavad seda kliimamuutustega.

Meteoroloogide sõnul on tegemist esimese korraga, kui Kreekas on juba nii varakult kuum, tuuline ja kuiv. „Ma ei mäleta ühtegi aastat, mil oleksin nii vara, juuni alguses ja keskel sellised tingimused olnud,“ ütles meteoroloog Thodoris Giannaros riigitelevisioonile.

Eelmisel aastal sundisid metsatulekahjud Rhodose saarelt põgenema 19 000 inimest ja mandri põhjaosas hukkus 20 inimest, mille järel Kreeka suurendas selleks aastaks ettevalmistusi, palkades rohkem töötajaid ja suurendas väljaõpet.