Festivali korraldajad soovivad taaselustada vanu jaanipäeva traditsioone ja oskusi ning siduda seda taaskasutuse ja looduse jõuga. Kava pakub midagi igaühele: muuhulgas saab osaleda rookroonide valmistamise, jaani jooga, nuku valmistamise ja pesu pesemise töötubades. Kõik soovijad saavad endale punuda peapärja ja kaunistada end erinevate maalingutega.

„Uuspärimusfestival pakub suurepärast võimalust veeta koos pere ja sõpradega kvaliteetaega ning luua uusi mälestusi. See on kutse avastada oma juuri ja luua ühendus kogukonnaga,“ rääkis festivali korraldaja Meelis Külaots.

Puuluup 2023. aasta „Anda ja Kanda“ laval

Koha peal läbiviidav metsakümbluse kogemus aitab külalistel ühendada end looduse väega, pakkudes stressi maandamise võimalust. Samuti saab nautida maitsvat kohalikku toitu ja osta kaasa käsitööd piirkonna loomeettevõtjatelt.

Õhtuhämaruses saab „Anda ja Kanda“ publik osa erilisest kontserdist, kus ühilduvad rahvalikud ja tänapäevased tantsustiilid ning muusika. Eriilmelisi muusikaelamusi pakuvad Etnosfäär, Maatasa ja Meisterjaan. Õhtu kulminatsiooniks on ansambel Zetod!

Festival on osa Tartu 2024 kultuuripealinna põhiprogrammist ning toimub 24. juunil Soo talus, Pööritsa külas, Elva vallas.

Jaga
Kommentaarid