„Suvel on rohkem erinevaid looduse poolt tekitatud kahjusid nagu äikese, tormide või rahe tekitatavaid kahjusid. Kui mäletate, siis eelmisel aastal sai Saaremaa rahetormist väga korralikult pihta. Ning ka juba sellel aastal on sarnaseid juhtumisi olnud. Suve perioodil liigutakse palju ka ringi ja tuleb tunnistada, et vargad ei maga ning „hoiavad“ silma peal kõigel, mis ripakil – näiteks jalgratastel ja muul spordivarustusel,“ mainib Laks.

Drižiruk lisab veel, et tasuks mõelda alati sellele, et kas korterid, majad ja muud ruumid on kenasti lukus ja kaitstud. „Suvi on muretu aeg, me oleme rohkem väljas, liikumises ja võiks alati mõelda sellele, kas kõik on ikka lukus ja nii, et keegi ei saaks siseneda ja midagi kaasa võtta. Rõhutaksin ka seda, et inimesed ei jätaks oma jalgrattaid valedesse kohtadesse: isegi kui ratas on lukus, kuid tänaval, siis kindlustus tihi ei kata seda kahju,“ lisab Balcia Eesti kodukindlustuse tootejuht.

Telia Eesti tehnikajuht mainib, et kõik seadmed – nutikellad, telefonid, tahvelarvutid , arvutid – kukuvad olenemata aastaajast, kuid suvel tuleb kahjudena juurde niiskuse tekitatud mured. Nagu juba mainitud, ollakse rohkem õues, tegeletakse meelelahutusega vee lähedal või unustatakse seadmed õue vihma kätte.

Saates räägitakse pikemalt , kuidas oma vara kindlustada - levinum viis selleks on kodukindlustus. Kodukindlustusega saab kindlustada nii korterit, maja, suvilat kui ka abihooneid, kasvuhoonet, keldrit ja garaaži. Kodukindlustusega saab kaitsta oma vara, kuid kaasaskantavat tehnikat on võimalik kindlustada ka seadmekindlustusega. Lisaks tasub juurde võtta ka vastutuskindlustus, mis katab teistele inimestele tekitatud kahju, näiteks kui sinu aias olev puu kukub tormi ajal naabri autole.

Kuula saatest, kuidas end ja oma vara suvisteks tegevusteks kindlustada!

Telia Eesti tehnikajuht Heigo-Aulemb Ensling, Balcia Eesti kodukindlustuse tootejuht Jelizaveta Drižiruk, Swedbanki riskikindlustuse valdkonnajuht Liina Laks ja saatejuht Tanel Talve.

Jaga
Kommentaarid