Kongress on EKRE kõrgeim organ, mis kutsutakse kokku kord aastas. Kongress valib esimehe ja kolm aseesimeest, 11 erakonna juhatuse liiget, 15 volikogu liiget ja aukohtu.

Erakonna esimeheks kandideeris praegune juht Martin Helme, kes sai 347 poolthäält. Aseesimeesteks said 323 häälega Mart Helme, 298 häälega Siim Pohlak ja 216 häälega Evelin Poolamets. Helme pälvis kongressi 409 delegaadi seas 347 hääletanu toetuse.

Juhatusse valiti Anti Poolamets, Rain Epler, Helle-Moonika Helme, Arvo Aller, Mart Kallas, Kert Kingo, Rene Kokk, Mati Kuklane, Kristjan Moora, Urmas Reitelmann ja Mart Järvik.

EKRE-s on toimunud vahetult enne kongressi suurem pereheitmine – sellel nädalal visati erakonnast välja Henn Põlluaas, Jaak Valge, Helle Kullerkupp ja Silver Kuusik, kes kavatses Martin Helme kõrval samuti erakonna juhiks kandideerida. Pärast väljaviskamisi teatas Jaak Madison, et lahkub erakonnast. Lisaks on nädala jooksul erakonnast välja astunud näiteks Ants Frosch ja Alar Laneman.

Helme ütles oma kõnes, et selle aasta kongressi peab erakond väga erakorralises õhustikus. „Meie erakonna sees on toimunud väga tõsine tüli ja selle tulemusel väga kahjulik lahkumiste laine. Kongress on just see koht, kus anda aru ja seada plaani tulevikuks,“ sõnas ta.

Loe blogist, mis kongressil toimus!