Ta selgitas oma otsust sellega, et soovib keskenduda erakonna juhtimisele ning selleks on vajalik jääda Eestisse.

„Jään Eestisse, sest siin Eestis on minu kui Keskerakonna esimehe jaoks hetkel tähtsaim võitlus ja kuumim punkt meie toetajate jaoks. Ja selles võitluses on Keskerakonnal lootus, jõud ja missioon. Ma ei taha minna, kui kriisis on Eesti majandus, kui veel sügavamas kriisis on Eesti eelarve ja eriti sügavas kriisis on Eesti juhtimine. Ja samal ajal ajal on julgeolekuolukord halvenenud nii Euroopas kui just meie piirkonnas,“ sõnas Kõlvart.

„Kahtlemata on vaja Euroopa tasemel parimaid otsuseid. Kuid soovin olla vastakuti nende kriisidega just siin, oma rahvale võimalikult lähedal, neid kuulates, nendega rääkides. Ja seista selle eest, et meid ei maksustataks surnuks, ei suretataks välja meie ettevõtlust, ei tapetaks meie majanduse konkurentsivõimet, ei tapetaks meie elu maapiirkondades,“ ütles Kõlvart.

Kõlvart lisas, et kuigi Keskerakond on opositsioonis, nii riigikogus kui ka Tallinna linnas, siis püsib Tallinna võimuliit vaevu koos.

„See ebaausalt, reegleid rikkudes ja ülesostmisi kasutanud jõud on habras. Riigi tasandil võib valitsuskoalitsioon olla numbrites võimas, kuid sisult on nemadki lõhenemas. Kuid meie usk on kindel ja read tugevad,“ ütles Kõlvart.

Kõlvart sai seekordsetel Euroopa Parlamendi valimistel 27 039 häält ning teenis sellega Keskerakonna ainukese mandaadi Brüsselisse. Jana Toom sai 14 139 häält ning jäi häältesaagilt teisele kohale.

Ta ütles pärast valimisõhtut Delfi erisaates, et tema saadud europarlamendi mandaat on kogu erakonna mandaat ning mitmel toolil istumine pole realistlik. „Kõik on võimalik, aga mina hindan stabiilsust. Mina näen, et seda stabiilsust oleks praegu vaja nii Tallinna linnavolikogu fraktsioonis kui Brüsselis,“ rääkis Kõlvart.

Küsimusele, et kas tema isiklik soov oleks Brüsselisse siiski minna, Kõlvart konkreetset vastust ei andnud. „Minu isiklik soov on, et Keskerakonnal läheks hästi ja meil on siin terve rida väljakutseid praegu, aga ka probleeme, mida tuleb lahendada ja sellest ma pean ka lähtuma,“ ütles ta.

Kõlvart ütles oma tulemuse kohta, et ambitsioon on alati suurem. „Ma arvan, et Keskerakonna puhul on see hea tulemus, sest võrreldes eelmiste Euroopa Parlamendi valimistega on meil sama tulemus. Arvestades, et meil oli päris pikk ja raske periood ning seekord ei olnud ka võimalust teha tasulist kampaaniat, siis ma arvan, et tulemus on hea.“