Mamulašvili ütles portaalile RFE/RL, et tõenäoliselt mürgitati ta toidu abil ning teadaolevalt on see kolmas tema vastu suunatud mürgitamiskatse. Komandöri sõnul uuriti tema verd ja koeproove Saksamaa laboris ning seal leiti, et tema organismis on kõrge arseeni, elavhõbeda ja tina sisaldus.

Mamulašvili sõnul pöördus ta neli-viis kuud tagasi kliinikusse, kus leiti, et tema maksa ja mitu muud siseorganit vaevab põletik, ent põhjust tuvastada ei suudetud. Poolteist kuud tagasi saadeti tema proovid Saksamaale toksikoloogilisse analüüsi, mis tõendas mürgitamist. Praeguseks on ta saanud pikaajalist ravi ning mürgid organismis vähenemas, märkis komandör. „Nagu mulle seletati, siis antakse seda mürki pigem toiduga, toidu sisse segatud pulbrina,“ lisas ta.

Vene meedia on aeg-ajalt avaldanud ennatlikke teateid Mamulašvili surmast. Venemaal süüdistatakse teda palgasõdurite värbamises ning Vene kohus andis veebruaris korralduse tema vahi alla võtmiseks. 14-aastasena võitles Mamulašvili Abhaasia sõjas ja seejärel 16-18-aastasena Esimeses Tšetšeenia sõjas. Hiljem töötas ta Gruusia presidendi Mihheil Saakašvili sõjalise nõunikuna ja võitles 2008. aastal Vene-Gruusia sõjas. Ukrainas elab ta alates 2013. aastast ja osales 2014. aastal Gruusia Leegioni asutamisel.

Jaga
Kommentaarid