Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kalle Klandorf sõnas, et kui enne uue linnavalitsuse ametisse asumist Keskerakond hoiatas, et riigi kasinus ja kärpepoliitika tuuakse ka Tallinna, siis nüüd on see osutunud reaalsuseks.

„Uus linnavõim Sotsiaaldemokraatide juhtimisel on asunud riigi eeskujul kärpima ning seejuures ei häbeneta võtta vahendeid selleks ka kõige nõrgemate arvelt. „Eakad jäävad abipakita, koolid, lasteaiad ja huvikoolid renoveerimata või juurdeehituseta. Lisaks ei minda edasi linnale oluliste haridusobjektidega nagu Martsa 2 põhikooli ja Päikesejänku lasteaia projekteerimised ning Kalamaja põhikooli väljaostmine ja juurdeehitus,“ ütles Klandorf ning lisas, et plaanitavad kärped ei arvesta kuidagi elanike heaoluga ning pidurdavad Tallinna ja hariduse arengut.

„Rääkimata investeeringute vähendamisest seoses koolide ümbruse turvalisemaks muutmisega, tänavate ehitusest ja taastusremondist, Tallinna haigla projekteerimisest ning Klindipargi või Kakumäe - Tabasalu laudtee projektidest. Lisaks pandi Tallinna haiglate õlule laste eriarstide visiiditasu ja opioidisõltlaste asendusravi. Keskerakonna fraktsioon ei saa sellise lisaeelarvega kuidagi nõustuda ning esitasid 24 sisulist muudatusettepanekut, mida aga Tallinnas võimul olevad erakonnad ei toetanud,“ rääkis Klandorf.