Sellest teatas Ukraina majandusministeeriumi pressiteenistus, vahendab meediakanal Ukrinform.

„Me lõpetame konverentsi lepingute, memorandumite ja lepingutega igas valdkonnas [---] Konverentsi ajal sõlmitud äritehingute arvu ja ulatuse järgi otsustades näeme, et meie partnerid on valmis investeerima Ukraina äritegevusse ja sisenema Ukraina turule,“ ütles esimene asepeaminister ja majandusminister Julia Svyrydenko.

Majandusministeeriumi andmetel sõlmiti konverentsi ajal 110 rahvusvahelist lepingut ja teatati üle 16 miljardi euro suurusest abist, mille hulka kuuluvad tagatis- ja toetuslepingud Ukraina investeeringute raames (1,4 miljardit eurot), Ameerika Ühendriikide energiaalase abi pakett (824 miljonit dollarit) ja väikeettevõtete vastupanuvõime alliansi käivitamine Ukraina jaoks (7 miljardit eurot).

Itaalia korraldab järgmise Ukraina taastamiskonverentsi 2025. aastal. Itaalia välisasjade ja rahvusvahelise koostöö asekantsler Edmondo Cirielli teatas seda kolmapäeval Belinis toimunud Ukraina taastamiskonverentsi viimasel plenaaristungil, vahendas Ukrinformi korrespondent.

Cirielli ütles ka, et Itaalia kavatseb avada Kiievis Itaalia arengukoostöö agentuuri kontori.

Ta märkis, et Itaalia mobiliseeris eelmisel aastal 72 miljonit eurot toetusi erinevate energeetikaalaste algatuste toetamiseks Ukrainas. Kokku on riik panustanud Ukraina energiasektori toetamiseks 100 miljonit eurot. Sel aastal valmistab Itaalia valitsus ette 140 miljoni euro suurust majandusabipaketti Ukraina infrastruktuuri taastamiseks.

11.-12. juunil Berliinis toimunud Ukraina taastamiskonverentsil osales üle 2000 poliitiku, diplomaadi, ärimehe ja kodanikuühiskonna esindaja.