Muusik Silver Sepp on jõudnud arusaamisele, et Lõuna-Eesti kuurides on veel alles eestlase omakultuurne terviklikkus, kuid kuuride tuumakat olemust lagundab aeg. Seal on tallel ka kohalik muusikaline emakeel, millega ühenduse loomiseks on tema arvates viimane aeg. „Sõites mööda Eestit ja nähes maa sisse vajuvaid kuure või ägedaid vanu mehi oma abihoone ümber askeldamas, on mul alati tunne, et ma tahaks selles erakordsete asjade oaasis ringi vaadata ning neid kohti muusikaks tõlkida,“ rääkis Sepp kontsertide loomise motiivist.

Juba varem on Sepp silma paistnud eriskummaliste muusikariistadega, näiteks mänginud muusikat jalgratta esirattal, pesulaual ning naelapillil. Seekord häälestab ja helindab ta Lõuna-Eesti kuuridest leitud vanu esemeid: annab suuskadele, äketele ja vanadele vankriratastele sõnaõiguse, et nad saaksid oma häälega rääkida ja laulda lugusid sellest, kuidas oli, on ja hakkab olema.

Esimene kontsert toimub Otepää kesklinnas reedel, 14. juunil kontsertpaigas nimega KUUR, mis sobib sääraseks kontserdiks nagu rusikas silmaauku. Vanast puukuurist on saanud kena suvine kokkusaamisekoht muusikahuvilistele. Teiseks kontserdipaigaks on 16. juunil müstiline ja salapärane vana vallamajakuur keset Antsla linna. kontsert on tasuta Antsla valla sünnipäeva puhul. Kolmandale kontserdile sõidetakse aga 28. juunil Emajõge pidi allavoolu, et otsida üles roheline kalurikuur Piirissaarel.

Kes aga kolmele kontserdile ei jõua, sellele toimub lisakontsert 14. septembril Hellenurme vesiveskis, kus publik saab kogeda Eesti viimast töötavat vesiveskit, kui hiiglaslikku muusikainstrumenti.

Kõikidel kontsertidel asub publik õues, kuuridele aga annab valgusega aga uudse ilme valguskunstnik Rene Liivamägi.

Jaga
Kommentaarid