Vandekohus tunnistas Bideni süüdi kõigis kolmes tema vastu esitatud süüdistuses. Ta on esimene ametisoleva USA presidendi laps, kes on kuriteos süüdi mõistetud, vahendab Reuters.

Kohtunik ei kinnitanud karistuse määramise kuupäeva, kuid tähtaeg on 120 päeva jooksul - hiljemalt kuu aega enne 5. novembril toimuvaid presidendivalimisi.

Õigusekspertide sõnul on sedalaadsete juhtumite puhul vangistus vähetõenäoline.

Delaware’i kohtuprotsessil andsid ütlusi Hunter Bideni endine naine, endine tüdruksõber ja õemees, kes andsid vahetu ülevaate tema uimastisõltuvusest nädalatel enne ja pärast relva ostmist 2018. aasta oktoobris.

Prokurörid näitasid ka tekstisõnumeid, fotosid ja pangakontosid, mis nende sõnul kinnitasid, et Biden oli relva ostes sügavalt sõltuvuse küüsis. Nende sõnul rikkus mees seadust teadlikult, kui kirjutas ankeedis, et ta ei ole uimastite tarbija.

Bideni advokaadid püüdsid näidata, et ta ei kasutanud relva omandamise ajal narkootikume ega kavatsenud relva ostes petta, sest ta ei pidanud end sellel perioodil uimastisõltlaseks.

Kaitse helistas ka Hunter Bideni tütrele Naomi Bidenile, kes tunnistas, et tema isal näis sel perioodil olevat kõik hästi.

Hunter Bidenil seisab ees veel kohtuistungeid. Talle on esitatud süüdistus kolmes kuriteos ja kuues maksukuriteos. Väidetavalt jättis ta aastatel 2016–2019 maksmata 1,4 miljonit dollarit makse, kulutades samal ajal miljoneid narkootikumide, eksootiliste autode ja muude kallite kaupade ostmiseks.

Hunter Biden ei tunnistanud end nendes süüdistustes süüdi. Kohtuistung peaks toimuma 5. septembril Los Angeleses.