Mõlemad piloodid hukkusid. Ministeeriumi teatel oli õnnetuse põhjuseks tehniline viga ning lennuk kukkus alla asustamata piirkonnas. Telegrami-kanal Baza teatel toimus õnnetus teisipäeva varahommikul ja lennuki allakukkumist nägid ka kohalikud elanikud.

2022. aasta oktoobris kukkus samasugune lennuk koos laskemoonaga alla Krasnodari krais Jeiski linnas. Õnnetus ja puhkenud tulekahju tappis maapinnal 15 inimest, piloodid katapulteerusid ja pääsesid eluga.

Ukraina teatas ööl vastu teisipäeva omakorda Vene sõjalennuki allatulistamisest Donetski oblastis Pokrovski suunal ehk okupeeritud Donetski linnast loodes. Lennuk tulistati alla esmaspäeval. Ukraina kindralstaabi teatel on Pokrovski suund praegu rinde kõige palavam piirkond ning vaenlane sooritas ööpäeva jooksul 21 rünnakukatset. Enamik tõrjuti, kuid Novooleksandrivka ja Novopokrovskõi külade lähistel jätkus lahingutegevus ka öösel. Ukraina poole kinnitusel hävitasid nad selles rindelõigus Vene lennuki Su-25 ning lisaks sellele ühe tanki, ühe soomustatud lahingumasina ja ühe haubitsa.

Venemaa Belgorodi oblastis Šebekinos sai esmaspäeval väidetavalt raketitabamuse Vene 6. armeele kuuluv staap. Ohvrite arv ja isikud pole veel teada. Purustatud majast foto avaldanud Telegrami-kanali Dosye Shpiona väitel jäi kadunuks kaheksa Vene ohvitseri.

Jaga
Kommentaarid