Kallas ei soovinud eile Delfi valimissaates öelda, kas temal ja Prantsusmaa presidendil Emmanuel Macronil on olnud vestlus sel teemal.

„Meil on olnud igasuguseid vestlusi ja üldiselt pole tavaks neid vestlusi kuidagi refereerida meedias. Muidu selliseid vestluseid lihtsalt ei peetaks,“ ütles Kallas.

Järelikult on räägitud sel teemal?

„Kas me rääkisime tipukohtadest? Jah, rääkisime loomulikult, sest see on teema, mis tuleb kohe arutlusele ja me oleme ühes poliitilises grupis, siis räägime omavahel läbi. Aga olen samasuguseid vestluseid ka erinevate teiste poliitiliste gruppide esindajatega pidanud, et mis nende nägemus on. Seda me kõike teeme, enne kui see ülemkogu juuni lõpus toimub,“ vastas Kallas.

Kallase sõnul peab Macroni käest küsima, kas ta toetab Kallast või ei.

„Minu teada ta pole seda kuskil avalikult öelnud, eraviisiliselt on ta öelnud igasuguseid asju. Väga osavad olete, pole midagi öelda, aga ei maksa sündmustest ette tõtata. Ei piisa ühe inimese toetusest, vaid on vaja laiapõhjalisemat toetust, aga ma ütlen, et mina olen sellises poliitmängus Euroopa tasandil ikkagi pigem uus,“ märkis Kallas.

Prantsusmaa ametiisikud ütlesid Politicole, et Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kantselei soovib Kallast Josep Borrelli järglaseks. Kõik kolm allikat ütlesid samas ka, et Macron hoiab võimalusi lahtistena.

„Macroni ja Kallase vahel on hea teineteisemõistmine, ta meeldib ja neil on samasugused vaated,“ ütles üks Euroopa Parlamendi Renew Europe’i fraktsiooni rahvaesindaja abi.