Eesti 200 pälvis vähem kui 10 000 inimese toetuse. Erakonna esimees, välisminister Margus Tsahkna sai 1416 häälega oma nimekirjas alles viienda koha. Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja hinnangul on Eesti 200 ainus tee minna opüositsiooni.

„Valitsuses on nad varjus ning pole suutnud kedagi veenda, et nad oleksid seal midagi ära teinud,“ rääkis Riikoja. „Nende ainus võimalus on minna valitsusest opositsiooni, sest see annab võimaluse suure häälega rääkida, kuid ei sunni midagi päriselt ära tegema.“

Eesti Ekspressi ajakirjaniku Urmas Jaaganti hinnangul oli Tsahkna valimistulemus seda nadim, et välisministri positsioon annab lõputult võimalusi positiivselt silma paista.

Valimiste suurimateks võitjateks oli Jaaganti hinnangul Isamaa ja Parempoolsed. Neist esimesed saavutasid võidu, mida neile liiga paljud ei ennustanud. Parempoolsed tegid aga korraliku kampaania ning edestasid näiteks Eesti 200. „Rainer Saksa hääled näitasid, et skeptikute arvamusest hoolimata, tuntakse teda palju, ning ka parempoolsete seas on võimalik korralik tulemus ära teha,“ lausus ta.

Hinnang antakse värskes saates ka kõigi teiste erakondade valimistulemustele ning nende mõjuteguritele