Tsahkna nentis, et Eesti 200 valimistulemus oli nõrk, kuid mitte üllatav. Ta rääkis, et on tänaseks kokku kutsunud juhatuse koosoleku ning nädalavahetuseks ka laiema arutelu. Lisaks tuleb tema sõnul arutada, mis ajaks kutsuda kokku erakonna üldkogu, et valida uus juhatus.

Ta rääkis, et võttis erakonna juhtimise üle eelmise aasta novembris ning ütles juba siis, et see on ainult üheks aastaks ja tal polnud ka varem plaani uuesti erakonna juhiks kandideerida.

„Eesti 200-l on roll Eesti poliitikas ka jätkuvalt olemas. Kriitikat me pole saanud valitsuses tehtu eest, vaid inimesed ei mahu ühte ruumi ära,“ ütles Tsahkna erakonna sisevastuoludele viidates.

„Valitsus on saanud korraliku hinnangu ja meie kõige noorema partnerina kõige enam,“ ütles Tsahkna. „Näeme sellel suvel ka valitsuse vahetust. Kas jätkab sama koalitsioon, või midagi muud. Kuidagi hästi loogiline on see.“

Eesti 200 sai eilsetel europarlamendi valimistel 2,6 protsenti häältest, sealjuures sai Tsahkna 1416 häält ning tegi seega enda erakonnas viienda tulemuse.