Martin Helme nimetas Silver Kuusikut võimupöörde tegijate tankistiks. „Põhiliselt Kuusiku meeskonna selja taga seisavad meie erakonnas tegelikult tuntud ja hinnatud inimesed Jaak Valge ja Henn Põlluaas, millest on väga kurb lugu. Mis on siis nende peamine programm? Nende peamine programm on muuta EKRE peavoolu parteiks.“

Martin Helme ütles, et tal pole probleemi sellega, et keegi sisevalimistel tema vastu kandideerib, kuid talle ei meeldi, et võimupöörajad on asju meediale lekitanud ning erakonnale meedias pahandusi tekitanud.

Helme rääkis, et tal oli Kuusiku ja Valgega selle nädala alguses istumine. Tema sõnul tulid nad pakkuma, et Kuusik ei kandideeri enam erakonna esimeheks, kuid selle asemel saaks temast aseesimees Mart Helme asemel. Helme väitel soovisid Kuusik ja Valge, et esimehe asemel hakkaks edaspidi otsuseid vastu võtma erakonna juhatus. Lisaks taheti veel muuta erakonna eestkõnelejaid ning stiili ja retoorikat.

„Ma räägin seda siin täiesti lahtise tekstiga, sest mina arvasin, et see on meil kuue silma vestlus, kus me arutame asju enne kongressi, et kuidas me proovime seda valimiskampaaniat, ka kongressieelset erakonna sisemist valimiskampaaniat, hoida viisakuse piires, aga tegelikult tuli mulle panema nuga kõri peale ja ähvardama, et me lõhume erakonna ära. Ja seda tuldi tegemas olukorras, kus on endale selgelt aru antud, et Kuusikul ei ole mingit šanssi erakonna esimeheks saada. Ta tegelikult saab aru juba, et ta on kaotanud ja siis ta tuli veel midagi välja pressima,“ rääkis Martin Helme.

EKRE korraldab 16. juunil ehk järgmisel pühapäeval kongressi, kus valitakse erakonnale juht ja juhatus.