Venemaa poolt ametisse nimetatud Lõuna-Hersoni oblasti kuberner Vladimir Saldo süüdistas Ukraina vägesid Sadove väikelinna rünnakus, kus hukkus 22 inimest, vahendab CNN.

Saldo väitis, et Ukraina väed andsid raketilöögi toidupoele, mis oli löögi ajal kliente täis. Tema sõnul toimus kaks lööki ja need viidi läbi Prantsusmaalt ning Ameerikast tarnitud moonaga.

Samuti ütles „Luhanski Rahvavabariigi“ juht Leonid Pasetšnik Telegramis, et Ukraina löögis Luhanskile hukkus kolm ja sai haavata 35 inimest.

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova nimetas reedel toimunud rünnakuid kuriteoks ning süüdistas Washingtoni selles, et ta andis Kiievile „rohelise tule“ tsiviilisikute tapmiseks lääne relvadega.

Hersoni oblasti sõjaadministratsiooni juht Oleksandr Prokudin lükkas reedeses Telegrami postituses Venemaa väited tagasi, nimetades neid „Venemaa propaganda toimimise näiteks“. Prokudin suunas tähelepanu sellele, et Saldo viitas Hersoni oblastis toimunud rünnakule nagu see oleks toimunud laupäeval, mitte reedel.

Luhanski oblasti sõjaväeadministratsiooni juht Artem Lõssohor ütles, et Ukraina löögid olid „ainult okupantide vanale ja hästi varustatud sõjalisele infrastruktuurile“ ning süüdistas Vene õhutõrjesüsteeme rakettide tõkestamises tsiviilelanike naabruskonna kohal.

Jaga
Kommentaarid