Maailma liidrid kogunesid neljapäeval toimunud Omaha randa rahvusvahelisele mälestusüritusele, kuid vahetult enne sündmust lahkus Sunak Prantsusmaalt ja jättis ennast asendama välisministri ja endise peaministri David Cameroni.

Pärast tugevat vastukaja vabandas Sunak varajase lahkumise eest. „Kui järele mõelda, siis see oli viga ja ma vabandan,“ ütles ta ajakirjanikele.

Sunaki sõnul pandi tema päevakava paika „nädalaid tagasi“ ja ta on osalenud teistel üritustel veteranidega. „Olles osalenud kõikidel Briti üritustel koos Briti veteranidega, naasin koju enne rahvusvaheliste juhtide üritust hiljem sel päeval,“ sõnas ta.

Seevastu osales üritusel Sunaki väljakutsuja leiborist Keir Starmer. „Rishi Sunak peab oma tegude eest ise vastutama. Minu jaoks ei olnud mul kusagil mujal olla,“ märkis ta.

Leiboristid mõistsid kiiresti hukka Sunaki otsuse sündmusest mitte osa võtta. „Otsustades eelistada omaenda edevaid teleesinemisi meie veteranide ees, on Rishi Sunak näidanud, mis on tema jaoks kõige olulisem,“ ütles leiborist Jonathan Ashworth.

Sunak mainis oma vabanduses, et järele mõeldes oleks ta soovinud üritusele jääda. Sunaki asemel mälestusüritusel osalenud Cameron kommenteeris, et tema arvates oli peaministri otsekohesus auväärne.