Slovakkia parteid ei teinud tänavustel eurovalimistel suuri kampaaniaid, sest aasta jooksul on need Slovakkia jaoks juba kolmandad valimised. Mullu toimusid parlamendivalimised ja kevadel presidendivalimised. Lisaks jäid eurovalimised tagaplaanile Slovakkia peaministrile Robert Ficole 15. mail korraldatud atentaadi tõttu. Pärast atentaati peatasid parteid valimiskampaaniad nädalaks ja osa parteisid tegi oma kampaanias seejärel muudatusi. Eriti paistis silma Fico partei Smer-SD, kes on proovinud kaastundega endale valimistel hääli juurde saada.

Eelmistel Euroopa Parlamendi valimistel osales Slovakkias väga väike protsent hääletajaid ja valimisaktiivsus jäi alla 23%. Slovakkia politoloogi Juraj Marušiaki sõnul olid selle aasta Euroopa Parlamendi valimiskampaaniad väga igavad juba enne Ficole korraldatud atentaati. Politoloog ütles Slovakkia väljaandele Pravda, et rahvas on valimistest väsinud. Atentaat võib Marušiaki sõnul positiivselt mõjuda eelkõige Fico enda partei valimistulemusele, mõjutades selle valijaid valimiskasti juurde tulema.

Slovakkias on europarlamendi valimiste kampaaniaks lubatud kõigil erakondadel kulutada maksimaalselt kolm miljonit eurot, aga ükski erakond ei kuluta üle poole lubatud summast. Enim kulutas Smer-SD, kes eraldas kampaania tegemisele 1,5 miljonit eurot. Opositsiooniline Progressiivne Slovakkia tegi samuti suuremaid kulutusi ja plaanis ära kasutada ligikaudu miljon eurot. Võrreldes parlamendivalimistega on need kulud üsna tagasihoidlikud, sest erinevalt parlamendivalimistest ei saa parteid riigieelarvest reklaamitoetust ja peavad kampaaniat tegema oma rahaga.

Valimiste uueks favoriidiks oli nädal enne valimisi avaldatud küsitluse järgi tõusmas Smer, kes pärast kümneaastast pausi on lähedal Euroopa Parlamendi valimiste võidule. Uuringufirma NSM küsitlusi on seni juhtinud opositsioonipartei Progressiivne Slovakkia, kuid selle toetus enam kasvu ei näita. Samal ajal on Smeril oodata Fico atentaadi tõttu lisahääli. 30. maist 3. juunini kasvas Smeri toetus 4,9% võrra ja viimase avaldatud küsitluse järgi on nende toetus kasvanud üle 22%. Progressiivse Slovakkia toetus oli aga pidama jäänud 23% juurde.

5. juunil tegi Fico videopöördumise, kus rääkis esimest korda enda atentaadist. Facebooki videos ta eurovalimisi otseselt ei maininud, kuid pühendas siiski palju tähelepanu oma arusaamadele välispoliitikast ja Euroopa Liidust. Fico seostas tulistajat korduvalt opositsiooniga ja alustas videoavaldust sõnadega „Slovaki opositsiooniaktivist üritas mind mõrvata“. Ligi 15-minutilises kõnes mainis ta opositsiooni kokku 16 korda. Kolm päeva enne valimisi avaldatud video võib vaatlejate sõnul valimistulemusi veelgi enam Smeri kasuks mõjutada.