Linngrippi haigestunud 59-aastane mees suri 24. aprillil pärast seda, kui tal tekkis palavik, õhupuudus, kõhulahtisus, iiveldus ja üldine ebamugavustunne, teatas WHO.

WHO kolmapäevases teates öeldi, et pole selge, kuidas inimene nakatus. „Kuigi antud juhul pole viirusega kokkupuute allikas praegu teada, on Mehhikos kodulindudel esinenud A(H5N2) viiruseid,“ teatas WHO.

Teadlased on valvsad viiruse muutuste suhtes, sest see võib anda märku viiruse kohanemisest, et inimeste seas kergemini levida. Kuid WHO kinnitas, et praegune linnugripiviiruse oht Mehhiko elanikkonnale on madal.

Mehhiko tervishoiuministeerium lisas, et hetkel pole tõendeid linnugripi inimeselt inimesele ülekandumise kohta ja märkis, et mehel oli juba varasemalt mitu tervislikku seisundit. Kõikide linnugrippi haigestunud mehega kokku puutunud isikute testid olid negatiivsed, teatas ministeerium.

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuste andmete kohaselt on muud linnugripi liigid varasematel aastatel saanud saatuslikuks mitmetele inimestele, sealhulgas 18 inimest Hiinas H5N6 puhangu ajal 2021. aastal.

Johns Hopkinsi ülikooli gripiekspert Andrew Pekosz ütles, et alates 1997. aastast kalduvad H5 viirused nakatama inimesi tõenäolisemalt kui teised linnugripi tüved.