Iisraeli kaitsevägi teatas, et koolis varjas end Hamas, vahendab BBC News.

Kohalikud ajakirjanikud ütlesid BBC-le, et Iisraeli sõjalennuk lasi Nuseirati põgenikelaagris asuva kooli ülakorruse klassiruumidesse kaks raketti.

Hamasi meediabüroo teatas, et hukkus vähemalt 27 inimest, ja süüdistas Iisraeli kohutavates tapatalgutes. Meediabüroo direktor Ismail al-Thawabta lükkas tagasi Iisraeli väited, et ÜRO koolis oli Hamasi komandopunkt.

„Okupandid kasutavad /.../ valesid fabritseeritud lugusid kümnete kodudest lahkuma sunnitud inimeste vastu toime pandud jõhkra kuriteo õigustamiseks,“ ütles Thawabta Reutersile.

Alguses teatati, et rünnakus hukkus üle 20 inimese. Hiljem ütles Al-Aqsa haiglas viibinud ametiisik BBC heaks töötavale vabakutselisele ajakirjanikule, et koolist on sinna toodud 40 surnukeha. ÜRO palestiinlaste abistamise organisatsiooni UNRWA esindaja Juliette Touma ütles Reutersile, et teadete kohaselt hukkunute arv on 35-45. Hamasi juhitud tervishoiuministeeriumi ametnik rääkis 40 hukkunust, kelle hulgas on 14 last ja üheksa naist.

Iisraeli kaitsevägi teatas, et lennukid andsid täppislööke Nuseirati piirkonnas UNRWA kooli paigutatud Hamasi kompleksile. Avalduses öeldakse, et elimineeriti Hamasi ja Islami Džihaadi terroriste, kes võtsid osa 7. oktoobri rünnakust Lõuna-Iisraelis. Iisraeli kaitsevägi väitis, et astus enne õhurünnakut samme kõrvaliste tsiviilisikute kahjustamise ohu vähendamiseks.

Iisraeli kaitseväe esindaja, kolonelleitnant Peter Lerner ütles ajakirjanikele, et kooli kasutas 20-30 Hamasi võitlejat rünnakute plaanimiseks ja toimepanemiseks ning et paljud neist hukkusid rünnakus. Lerner lisas, et ei ole teadlik tsiviilohvritest ja seadis Hamasi juhitud võimude esitatud arvud kahtluse alla.