Venemaa kommunikatsiooni järelevalveorgan Roskomnadzor teatas 3. juunil, et mitmed valitsuse veeblehed on „osaliselt ligipääsmatud“ väidetava rikke tõttu.

Allikas ütles Kyiv Independentile, et tegelikkuses häiris veebilehtede tööd Ukraina küberrünnak. Ukrainska Pravda sõjaväeluure allika teatel kestab rünnak endiselt.

Ukraina meedia sõnul on Venemaa kaitseministeeriumi veebileht uuesti ligipääsetav, kuid sise-, justiits-, ja rahandusministeeriumi veebilehed on endiselt küberrünnakust mõjutatud.

Küberrünnak oli suunatud ka föderaalse maksuteenistuse veebisaidile ja teistele teenustele, ütles allikas. Samuti häiris küberrünnak väidetavalt Venemaa kosmose- ja kaitseettevõte United Aircraft Corporationi, Sberbanki ja Alfabanki pankade ja sotsiaalvõrgustikku VKontakte teenuseid.

Küberrünnakud on Venemaa-Ukraina sõja jooksul muutunud üha tavalisemaks. Üks kõige laastavam rünnak on olnud Ukraina telekommunikatsiooni ettevõtte Kyivstar vastu, mis põhjustas mullu detsembris üleriigilisi sidekatkestusi.

Jaga
Kommentaarid