Milline tõukeratas valida lapsele?

Igasuguse liiklusvahendi valimisel on oluline arvestada lapse vanuse ja kasvuga. Tõukeratast valides mõtle ka läbi see, kas soovid soetada tõukeratta, millega saab laps õppida esimesi trikke tegema või otsid lahendust, kuidas muuta tema liiklemine kergemaks. Viimasel juhul tasub kaaluda elektrilist tõukeratast.

Nii öelda klassikaline tõukeratas, millel on kolm ratast, sobib 2- kuni 4-aastastele lastele, kes vajavad stabiilset tõukeratast oma esimesteks sõitudeks. Selline tõukeratas on ideaalne aktiivseks ja lõbusaks päevaks koos perega. Suuremad tõukerattad, millel on kaks ratast, sobivad vanematele lastele, kes on huvitatud trikkide õppimisest või ka niisama liikumisest. Tänu oma kujule ja ülesehitusele, on kaherattaline tõukeratas kiirem ja parema manööverdamisvõimega.

Vali elektriline tõukeratas juhul, kui vajad lapsele liiklusvahendit, millega lühemaid otsasid kiiremini läbida. See võib olla vajalik näiteks kodust huviringi või poodi sõitmiseks. Mõned elektrilised tõukerattad sobivad ka seikluslikuks maastikusõiduks.

Mida arvestada valikul?

Valides tõukeratast lapsele, arvestada järgmisega:

  1. Tõukeratta kõrgus. Sõltuvalt lapse pikkusest tuleb valida tõukeratas, mille juhtraud on sobiva kõrgusega ja mugav kasutamiseks. Tõukeratas on õige kõrgusega, kui juhtraud on umbes lapse rinna kõrgusel.

  2. Ratta suurusest sõltub tõukeratta stabiilsus, kiirus ja raskus. Väiksemate ratastega (100-125 mm) tõukerattad on kergemad, aga suuremate ratastega raskemad ja stabiilsemad.

  3. Arvesta ka tõukeratta üldise kaaluga, seda juhul, kui tõukeratast on vaja vedada kõrgematele korrustele.

  4. Maksimaalne kandekaal määrab selle, kui palju raskust tõukeratas kannab. Mida suuremale raskusele see on mõeldud, seda vastupidavam ja stabiilsem võib ka tõukeratas olla.

Avasta parimad tõukerattad lapsele, olenemata tema vanusest, Kaup24 ja Hansaposti valikust.

Kuidas valida jalgratast lapsele?

Lapse esimeseks jalgrattaks sobib kolmerattaline jalgratas. Samuti on mõeldud väikestele lastele tasakaalurattad, mis on ideaalsed just 1- kuni 2-aastastele lastele. Tasakaalu jalgrattaga õpib laps hoidma tasakaalu ja kasutama selleks erinevaid lihaseid. Alates teisest eluaastast võib vaadata juba nii öelda klassikaliste jalgrataste poole. Siiski tuleb ka neid alguses kasutada abiratastega, kuniks on selge kaherattalise jalgrattaga sõitmine. Hilisemas eas võib kaaluda ka elektrilise jalgratta soetamist.

Mida arvestada valikul?

Sobiva jalgratta valikul tuleb pöörata tähelepanu järgmistele jalgratta omadustele:

  1. Jalgratta pikkus. Kuigi paljudele jalgratta mudelitele on lisatud ka soovituslik vanus, tuleb ennekõike vaadata, kas jalgratta suurus vastab sinu lapse pikkusele. See tagab selle, et lapsel on jalgrattaga mugav ja turvaline sõita.

  2. Jalgratta kaal võiks moodustada umbes 40% lapse enda kaalust, et seda oleks kerge juhtida.

  3. Laste jaoks on oluline ka jalgratta disain. Vali jalgratas, mis talle päriselt meeldib ja mille üle ta rõõmu tunneb.

Olenemata sellest, millise kergliiklusvahendi oma lapsele ostad, oluline on õpetada talle ka head liiklustava ning tagada ohutus. Pea meeles, et kiivri kandmine on äärmiselt oluline ja vajadusel kasuta ka teisi kaitsevahendeid, kui laps õpib alles tõukeratta või jalgrattaga sõitmist.

Tutvu ka Kaup24 ja Hansaposti tootevalikuga ja leia sobivast hinnaklassist liiklusvahend! Olenemata oma asukohast, pakuvad mõlemad e-poed kiiret tarnet igasse Eestimaa nurka ja sõltuvalt liiklusvahendi suurusest tasuta tarnet kas lähimasse pakiautomaati, postkontorisse või Omniva Pallasti tn 28 asuvasse väljastuspunkti.

Jaga
Kommentaarid