„Mingil hetkel ütles keegi, et see võtab kümme aastat, aga mina arvan, et me oleme tagasi vähem kui kümne aastaga tööstusbaasi tõttu, mis nüüd Venemaal töötab,“ ütles 55-aastane Kristoffersen.

„See võtab mingi aja, mis annab meile nüüd järgmiseks 2-3 aastaks akna oma jõudude ülesehitamiseks, oma varude ülesehitamiseks samal ajal, kui me toetame Ukrainat,“ märkis Kristoffersen, tuues esile Venemaa presidendi Vladimir Putini avalikud avaldused, et ta ei ole huvitatud sõjast NATO-ga.

Norra ei ole Kristofferseni sõnul näinud viimase aasta jooksul olulist muutust Venemaa hoiakus oma piiril, kaasa arvatud tuumajõudude ja põhjalaevastiku osas, samas kui Vene maaväed Koola poolsaarel on laastatud raskete kaotuste tõttu Ukrainas.

„Ma näen praegu akent, kus me võime täita nõuded, milles NATO on kokku leppinud, [luua] uue juhtimisstruktuuri, uue vägede struktuuri, uued regionaalse plaanid,“ ütles Kristoffersen. „Seega saame me täita need plaanid ja need otsused järgmistel aastatel sisuga, aga me peame kiirust lisama. Me peame seda tegema 2-3 aastaga, et kindlustada, et oleme valmis, mis iganes võiks juhtuda.“