19. mail ründas kinnipeetud 74-aastast Picktonit Quebeci provintsis Port-Cartier’i institutsioonis teine vang. Kanada vanglavõimud teatasid laupäevases avalduses, et Pickton suri haiglas rünnakus saadud vigastustesse.

Pickton oli üks Kanada ajaloo kurikuulsaimaid sarimõrvareid. Ta mõisteti 2007. aastal süüdi kuues mõrvas ja talle määrati eluaegne vanglakaristus.

Vancouveri Downtown Eastside’i naabruskonnas jäi aastatel 1978–2001 kadunuks vähemalt 65 naist. Politsei alustas Vancouveri eeslinnas asunud Picktoni seafarmi läbiotsimist enam kui 22 aastat tagasi.

Juhtumist sai Kanada ajaloo suurim sarimõrvari uurimine ja Picktoni seafarmist sai Kanada ajaloo suurim kuriteopaik, kust uurijad võtsid 200 000 DNA-proovi. Sealt leiti 33 naise DNA, kuid mees avaldas salapolitseinikule, et tappis kokku 49 naist.

Kohtuprotsessi ajal ütles tunnistaja Andrew Bellwood, et Pickton rääkis talle, kuidas ta oma ohvreid kägistas ja nende säilmeid oma sigadele söötis.

Tol ajal süüdistati politseid selles, et nad ei võtnud kõiki juhtumeid piisavalt tõsiselt, kuna paljud Picktoni ohvrid olid seksitöötajad või narkomaanid.